Het ruikt hier naar dennen en aarde. De takjes van het vorige seizoen ritselen onder haar poten. Shewolf is onderweg. Altijd ontdekkend, immer ontvouwend. Ze zou het pad kunnen volgen dat anderen hebben vrijgemaakt. Gedachten die gewoontes zijn geworden. Daar hoeft ze louter te volgen. Dat loopt sneller, maar dat is niet haar doel.

Van het pad af, dat is moeizamer. Trager en bewuster. Dat is stilstaan voor de ogen van een hert en de uil zien die niemand anders zag. Dat is hier zijn en het leven ademen. 

Shewolf kijkt achterom, recht in jouw ogen. Je verstart. Je kan nog teruglopen naar het pad, dat is vlakbij. Maar Shewolf wacht niet. Ze gaat door, en langs een oude boom gaat ze op in het woud. 

Shewolf nodigt je uit om te lezen, te luisteren of om in contact te treden. De aandacht ligt voornamelijk bij de houding die we aannemen tegenover onszelf en andere dieren, maar laat zich niet binden. 

Van de straathond Loner die doorheen de donkere stegen trippelde van het achttiende eeuwse Leuven, tot de wolfhond Juhki die uit de Amerikaanse woestijn materialiseert. Van gesprekken over onze diepste gevoelens, tot een boek over hoogsensitieve honden. 

Welkom bij Shewolf.

Over Ineke Vander Aa

Ineke Vander Aa ondersteunt sinds 2008 honden binnen onze samenleving. Ze woonde enkele jaren in de VS, waar ze onder meer met wolfhonden leerde omgaan. In België richtte ze Shewolf op, waarbij ze mensen met honden aanmoedigt om een voorbeeld te nemen aan de zorgende houding die typerend is aan een wolvin. 

Daarnaast is ze voorzitster van Together Alive vzw, een organisatie die inspireert tot het gelijkwaardig samenleven van mensen met andere dieren. Ineke woont momenteel in Vlaanderen met haar man en geadopteerde honden, poezen, geiten en kippen.

Onder het motto 'never put your eggs in the same basket' is Inekes pad er een met vele kronkels en splitsingen, waardoor ze een variatie aan ervaringen opdeed. Oorspronkelijk opvoedster qua opleiding, behaalde ze in 2011 met onderscheiding haar certificaat als hondengedragstherapeute bij Animal Behavior College, Californië. Ze verloor haar hart aan dieren in opvangcentra waar ze als vrijwilliger werkte tussen 2008 en 2019, van het wolvenopvangcentrum in Arizona en de Humane Society in Phoenix, tot diverse opvangcentra in Vlaanderen. Vijf jaar lang verzorgde Ineke de patiënten van dierenartsenpraktijk booZoo als dierenartsassistente, en momenteel maakt ze de bedjes op in haar eigen Kattenhotel Chatoo waar vooral de meest kwetsbare poezen een veilige haven vinden.